Mai ieri era martie… Acum, e toamnă iară… și vântul a început să sufle din ce în ce mai hotărât. Dintr-o perspectivă metaforică, putem aprecia că este vântul schimbării, fără vreo legătură cu politicul, ci doar cu omul – de la identitatea sa, la cele mai naive gânduri ale sale, care îl propulsează într-un matrix ce îl transformă în omul digital.

Ne contopim cu fel și fel de device-uri, care devin fictive extensii ale gândirii, ale mâinilor și implicit ale activităților noastre. Avem nevoie de toate acestea? Cu siguranță da, întrucât am ajuns într-un punct în care tehnologia ne face viața mai ușoară. Însă, în ciuda avantajelor sale, digitalul nu ne dă însemnătatea de care avem nevoie atunci când totul pare să se prăbușească.

Anul 2020 ne-a dovedit că nu vacanțele exotice sau lucrurile care ne hrănesc ego-ul într-o agora online sunt cele care ne fac fericiți, ci siguranța că suntem bine, că avem minimum pentru a ne bucura de timpul prezent și, mai ales, de cei pe care îi iubim. Atât de multe discuții online, dar atât de puține priviri ochi în ochi. Parcă era nevoie de un moment de respiro de la vâltoarea ritmului contemporan, pentru a mai acorda răgazul de a da însemnătatea cuvenită lucrurilor de bază, care ne definesc și ne validează existența.

Am fost acaparați de o perioadă gri și am început să apreciem culorile ce ne înconjoară în cele mai mici detalii!

S-a oprit accesul către drumurile internaționale și parcă țara ni se pare mai frumoasă ca niciodată!

Nu am mai putut petrece în oraș, sau în vacanțe în țări străine, dar am avut timp să mergem la rude și să ne bucurăm de prezența lor, de plaiurile mioritice.

Nu ne-au mai preocupat mofturile, dar am manifestat recunoștință pentru o stare bună de sănătate.

Și cel mai important, ne-am amintit că se poate trăi mai încet, cu mai puțin, dar cu mai multă însemnătate. Aveam mare nevoie să ni se activeze RĂDĂCINILE, pentru a putea continua să creștem frumos, să înflorim, să aducem un aport semnificativ în lume prin simpla noastră existență.

2020 este anul unei puternice reconfigurări. Este un an în care trebuie să ne dăm seama de ceea ce contează cu adevărat și să punem mai mult preț pe sănătate, autentic, frumos. Drept urmare, am reflectat și am decis: Roots este numele colecției 2020 Izabela Măndoiu – pentru că avem nevoie să ne întoarcem la însemnătatea lucrurilor, a vieții, a ceea ce ne face împliniți și fericiți. În vremuri incerte, este nevoie să ne conștientizăm valorile, să le repoziționăm și să creăm un viitor în care binele, frumosul tronează.

Colecția Roots păstrează linia motivelor tradiționale, care se împletesc armonios cu materiale moderne, fluide, menite să evidențize feminitatea, grația, candoarea. Împreună, continuăm să dăm viață unor minunate Povești țesute cu Valori! Izabela Măndoiu Proiect realizat împreună cu Alexandra Marcu Material produs în colaborare cu Anatol Struna Silviu Ioniță: hair Alina Alexa: make-up