24 IUNIE este o zi specială, pe care în acest an, 2018, am sărbătorit-o cu un eveniment frumos, Motive de mândrIE , realizat împreună cu București Mall.

Cunoscută drept Sânzienele sau Drăgaica, ziua de 24 Iunie are însemnătate religioasă și sărbătorește Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Este al VI-lea an când, datorită comunității Andreei Tănăsescu, fondator La Blouse Roumaine, IA este serbată peste tot în lume.

Izabela Mandoiu a scris povestea iei contemporane, iar în 2017 a făcut un legământ de dăinuire, prin care promite că IA va fi mereu piese centrală a colecțiilor sale.

În 2018, echipa are un nou obiectiv, de a readuce în atenție atemporalitatea iei și faptul că este cel mai frumos cadou, care întărește legătura afectivă dintre generații. IA de la BUNICA 

În cadrul evenimentului MOTIVE DE MÂNDRIE, am adus elemente cu ajutorul cărora să recreăm contextul de la sat: războiul de țesut, cufărul cu zestre și țesături tradiționale, covorul țărănesc cu motive românești. Povestea iei contemporane, cu accent pe specificul iei argeșene, pe care o regăsiți în creațiile Izabela Mandoiu, s-a bucurat de o expoziție realizată împreună cu București Mall.

Motive de mândrIE * IA de la BUNICA

Campania „IA DE LA BUNICAˮ, semnată Izabela Mandoiu, implică noi obiective, printre care: – Să menținem atenția asupra valorilor și tradițiilor românești;- Să amintim de ideea cadoului vestimentar atemporal și obiceiul de a dărui o ie din mamă în fiică;- Să amintim de valoarea țeșăturilor de calitate, care fac producția românească de haine să fie sustenabilă;- Să susținem femeile de la sate, care încă lucrează manual, cos de mână produse, așa cum nici o tehnologie nu o va face vreodată.Muzica: Argatu, Original artizanat. Locație eveniment: Bucuresti Mall – Vitan

Publicată de Izabela Mandoiu pe Luni, 2 Iulie 2018

 

Irina Markovits a susținut un workshop în care a explicat celor prezenți cum putem integra ia tradițională într-o ținută contemporană și a punctat că ia este potrivită în majoritatea contextelor, mai puțin în club sau la petreceri care nu fac cinste unei astfel de creații tradiționale.

Fetele de la Cosânzene au împletit continuu, timp de 4 ore, părul a zeci de Sânziene, care și-au dorit flori în cosițe. Mai multe motive de mândrie ale celor două surori, aici.

 

Loredana Boghiu – împletitură realizată de către Cosânzene

Florăria Cataleya a adus flori de câmp cu care toți participanții la eveniment au putut împletit felurite coronițe, una mai frumoasă ca cealaltă.

AnaBaking a bucurat vizitatorii cu bunătățuri dulci și sărate, ca la bunica acasă, motiv pentru care le mulțumim pentru prezență.

AnaBaking - București Mall

Mai multe fotografii de la evenimentul Motive de mândrIE, aici: