Încă din copilărie, fetele sunt introduse într-o lume feerică, în care viața este roz. Le este atribuit rolul de prințesă, care așteaptă prințul mult visat, comuniune realizată printr-o nuntă cu fast și o rochie ca în basme. Poveștile din cărți, desenele și povestirile femeilor din familie le induc o visare aparte la ziua nunții, și mai ales la rochia albă, care le va face să strălucească și va dăinui în amintiri viața întreagă. 

În shop-ul Izabela Mandoiu nu există o secțiune aparte Rochii de mireasă. Credem în faptul că fiecare femeie are propria viziune despre rochia perfectă de nuntă, potrivită ei și contextului de cununie mult visat. Nu avem un obiectiv precis de a realiza rochii pentru mirese, noi creăm piese vestimentare țesute cu valori, responsabilitatea fiecărei femei care le va purta, fiind de a scrie povestea așa cum știe ea mai bine și mai frumos.

Știm că albul înseamnă puritate, sinceritate și este asociat momentelor de beatitudine. De asemenea, știm că elementele tradiționale cu care jonglăm creativ în realizarea unor piese unicat sau în serie limitată, reprezintă un statement național despre valorile culturale și rădăcinile neamului.

Media oferă variate modele de rochii de mireasă, iar cerința clientelor a conturat câteva stereotipuri de rochii: rochia prințesă și rochia sirenă. Există și cazuri în care, variantele nenumărate determină viitoarele mirese să opteze pentru simplitate, pentru un raw design și chiar motive tradiționale, decretate de altfel, motive de fericire ale româncelor.

Mai presus de obiceiurile nunților,  care diferă în funcție de zonă, mirii din zilele noastre cred în semnificații și detalii în care se regăsesc. Unii vor alege să facă nunta într-o cabană țărănească, dar nu vor opta pentru furatul miresei, în timp ce alții vor alege un local luxos, dar vor ține morțiș să dărâme căldarea cu apă la ieșirea din biserică sau să aibă grijă cine calcă pe cine pe picior, pentru a deține, simbolic, supremația în relație.

Rochiile Izabela Mandoiu, pretabile mireselor, se adresează prințeselor contemporane, femei care cred că tradiționalul este stilul pur, care le definește în ziua nunții. Stilul bohemian iese din tipare și este caracterizat de elemente etnice, vintage, tradiționale. Trend-ul conferă libertate asocierilor vestimentare și se regăsește în rochii maxi, fuste lungi, ținute stilizate cu ii, pantaloni evazați sau fuste pantalon, textile naturale, țesături hand made.

  • Rochia de mireasă tradițională 

Ideală pentru starea civilă sau seara nunții, rochia de mireasă scurtă cu ie argeșeană este potrivită pentru miresele active, care iubesc dansul și vor să se poată mișca în voie pe ringul de dans. Ia poate fi personalizată coloristic, la fel lungimea rochiei. Rochia pentru nuntă în stil tradițional se realizată la cerere, termenul de execuție fiind minimum 30 de zile.

  • Rochie lungă cu motive tradiționale

Rochia albă capătă o semnificație aparte datorită simbolurilor populare brodate computerizat sau manual. Broderia poate avea orice culoare dorește purtătoarea. Rochia se pretează la o logodnă în stil tradițional și chiar la seara nunții, aceasta putând fi stilizată diferit, cu o cămașă albă, ie simplă albă sau brâu simplu care să pună talia în evidență.

  • Rochia de mireasă cu tulle 

O rochie simplă cu tulle poate căpăta o notă autentică dacă este accesorizată cu un brâu sau o curea cu motive tradiționale. În funcție de preferințe, rochia poate fi purtată cu o ie.

  • Rochie midi cu influențe tradiționale românești 

Rochia cu inserții din fotă conferă o notă interesantă, de ceremonial. Rochia poate fi ajutată ca lungime, iar inserția din fotă poate să difere ca și culoare sau textură.

  • Rochie albă diafană pentru mireasa modernă 

Nunta este momentul în care mireasa trebuie să dea viață rochiei mult visate sau să găsească acea rochie WOW, cu care să se identifice și care să îi pună în valoare personalitatea, feminitatea, stilul. Mireasa modernă poate opta pentru rochia albă cu fir de lame auriu sau argintiu, cu spatele gol sau tăietură pe picior.

  • Ținută pentru mireasa boho-chic

Miresele non-conformiste, care adoră materialele fluide și vor să aibă o atitudine relaxată în ziua nunții lor, păstrând o notă de chic, se vor regăsi în vestimentațiile de mai jos, compuse din pantalon mătase, maiou și catrință. Fusta pantalon poate fi asociată și cu o ie țesută în gherghef sau cusută manual cu mărgele și paiete, pentru o notă prețioasă.

  • Rochii pentru starea civilă sau logodnă 

În ziua cea mare, femeile își doresc să fie răsfățate, să aibă rochii diferite la momentele de ceremonie civilă și religioasă. Câteva dintre ținutele alese de cliente pentru momentele menționale:

  • Basmaua de la dezgătitul miresei

Femeia modernă nu mai acceptă la nuntă să îi fie dat jos voalul și înlocuit cu un batic sau o basma specifică gospodinelor, optând pentru pălării elegante. Propunerea noastră pentru mireasa tradițională este năframa reinventată, cu motive florale țesute în gherghef.

Izabela Mandoiu a creat cu drag aceste rochii, voi le-ați integrat în poveștile voastre de iubire, oferindu-le titulatura specială de: rochii de mireasă.  Fii o mireasă boho chic.! Mulțumim!

 Nunta tradițională nu este un trend, este dovada unui simțământ autentic!