Ia este în prezent o piesă vestimentară recunoscută în întreaga lume, fiind considerată cel mai reprezentativ brand de țară. Celebri creatori de modă și-au adaptat ținutele integrând simbolistica românească și motive tradiționale în ținute de catwalk, și s-au inspirat din frumusețea iei românești pentru a crea propriile modele de bluze.

La o simplă căutare pe motorul de căutare google, sintagma ia românească generează 438.000 rezultate, iar romanian blouse 72.500.000, în timp ce romanian traditional blouse afișează 578.000 de rezultate. Este evidentă popularitatea bluzei românești și a simbolurilor care o fac specială în întreaga lume. Acest lucru ne face să ne mândrim cu bogăția tradițiilor vestimentare românești. Implicit, ne dorim să ducem mai departe portul național în formă autentică sau reinterpretată.

Anul, serbăm Ziua Iei pe 24 iunie, ceea ce ni se pare nedrept având în vedere apetența pentru tradițional a consumatorilor și iubitorilor de frumos. Ca dovadă a pasiunii pentru folclor, la Atelier Izabela Mandoiu Sărbătoarea Iei este în fiecare zi.

Iile românești realizate sub semnătura Izabela Mandoiu sunt lucrate manual, de meșteri pricepuți, cu experiență. La sugestiile designerului, aceștia adaptează stilul consacrat al diferitelor zone din țară, la așteptările și trendurile actuale. Modelele florale ale bluzelor tradiționale din Atelierul Izabela Mandoiu sunt specifice zonei Argeș. Realizarea lor durează aproximativ o lună de zile. Important de menționat este că iile sunt modele unicat, nici o ie nu va fi identică alteia, realizate anterior.

Ideea unor săptămâni dedicate, cu invitație deschisă la Atelier, este un prilej de a ne cunoaște. Atunci când afli povestea unui brand de la creator, se conturează mai bine caracteristicile creațiilor sale.

De regulă, a doua duminică a lunii mai este, prin hotărâre legislativă, Ziua Națională a Portului Tradițional. Pentru că nu vrem să limităm purtarea hainelor cu motive românești, declarăm că pentru Izabela Mandoiu, este Sărbătoarea IEI în fiecare zi. Sprijinim inițiativa de conservare și promovare a culturii tradiționale prin hainele țesute cu valori și ne dorim să fiți alături de noi în acest demers, de a valorifica portul popular modern.

Vă așteptăm cu drag să spunem povestea iilor Izabela Mandoiu. Cum te vei simți purtând o ie autentică? Cum te gândești să o combini în diferite ținute? Vă așteptăm să aflăm răspunsurile împreună. Noi oferim cafeaua, voi sunteți invitate să vă probați, să vă pozați și să faceți shopping inspirat!

Împreună îmbrăcăm o RomânIE cu valori, tradiții, frumos!

                                                                    Izabela Mandoiu

Save