Noul an aduce 365 de zile și doar de noi depinde câte vor fi fericite. În materie de alegeri vestimentare, avem câteva rezoluții de fashion în 2018, dar și recomandări, pe care le împărtășim cu voi.
1. Să consumăm cât mai mult fashion media.
Nu este neapărat necesar să cumpărăm ceea ce promovează media, dar este un must do întreaga activitate de cunoaștere, informare, cultivarea propriilor gusturi cu privire la sfera fashion.
Citind, privind cum se poartă piesele vestimentare în funcție de design, asimetrii, culori, cum se accesorizează, cu timpul, fiecare femeie își îmbogățește cultura generală cu aspecte practice pentru garderoba și ținutele sale.
2. Să considerăm shopping-ul nu doar o plăcere, ci o terapie.
Știm că shopping-ul ocupă locul 17 pe o scală cu 20 de motive de fericire. Planificarea unei reprize de cumpărături online sau în atelierele designerilor români după o zi agitată, încărcată, poate fi terapia necesară atât timp cât ne propunem acest lucru și nu îi atribuim caracteristicile unor alte obligații.
Preocuparea pentru un obiect vestimentar nou ne solicită atenția, ne deconectează de la cele legate de activitățile lucrative, iar achiziția ne aduce satisfacții.
3. Să purtăm culorile care ne avantajează.
Institutul Pantone, care deține autoritatea în sistemele de culori la nivel internațional, a decretat violetul drept culoarea anului 2018. Noi recomandăm purtarea culorilor care avantajează fiecare persoană în parte, după bunul plac.
Uneori suntem subiectivi și nu conștientizăm dacă o culoare ne prinde bine. Pentru aceste situații, recomandăm să consultați trei prietene sincere, care vă vor ajuta să luați o decizie corectă.
Nu este rău să urmărim recomandările stiliștilor, pentru a ne inspira cum putem asocia piesele vestimentare violet pentru a crea un efect coloristic armonios sau de impact.
4. Să renunțăm să cumpărăm doar de dragul reducerilor.
Uneori ne costă mai scump să cumpărăm piese vestimentare la reducere, pe care, ulterior nu știm să le integrăm în garderobă, mutându-le dintr-o parte în alta, până decidem că nu au fost o alegere inspirată și le aruncăm sau, într-un caz favorabil, le dăruim.
Iureșul reducerilor nu ocolește pe nimeni; iar satisfacția unui preț mai mic nu este tocmai un gând care dictează o alegere practică.
Recomandăm în acest sens să cereți sugestii de styling în atelierele vestimentare pe care le vizitați, iar în online, să urmăriți mai ales shop-urile care oferă sugestii de purtare.
5. Să ne organizăm garderoba
Nu trebuie să fii pasionată de fashion pentru a face alegeri bune. Optează pentru piesele basic. Acestea sunt cele care se poartă indiferent de sezon sau trend și cu care nu dai greș. Noi sugerăm ca din garderoba ta să nu lipsească tricoul cu proverb, pantalonul din denim, maioul din mătase, rochia cămașă, fusta din piele, geaca din piele.
Piesele de inspirație tradițională nu sunt un trend, ci un statement. Și, pentru că știm că acestea conferă motive de fericire purtătoarelor, recomandăm să aveți în garderobă o bluză tip ie, ușor de integrat în ținutele moderne și neapărat o catrință, care poate fi accesoriul perfect la orice ținută deja existentă în dulap.
Dacă nu aveți încă nimic cu motive tradiționale, treceți pe lista de rezoluții de fashion în 2018 și motivele românești.
6. Să evităm cumpărăturile de piese xerox.
Ne place unicitatea! Cui nu îi place? La fel de bine, ne plac hainele realizate din materiale de calitate, pe care nu le purtăm doar de două ori. Dacă descrierea vi se potrivește, vă recomandăm creațiile designerilor români.
Pe noi ne găsiți în Zona Piața Alba Iulia, Strada Theodor Speranția 100, de la 10.00 la 17.00 și, cu o programare în prealabil, ne putem plia programul cu al dumneavoastră.
Achiziționând piese vestimentare unicat sau în ediție limitată, evitați situațiile neplăcute de a avea aceeași rochie precum colega sau aceeași ținută cu a altei invitate, la un eveniment.
7. Să achiziționăm accesorii potrivite.
Accesoriile sunt soluția rapidă atunci când nu avem timp să căutăm o ținută adecvată evenimentului la care trebuie să mergem. O rochie din dulap, de care ne-am plictistit, poate fi valorificată cu o catrință sau o centură cu mărgele brodate.
8. Să planificăm din timp ținutele pentru evenimente importante.
Ideea de rochia mult visată poate aduce dezamăgire dacă începi căutările prea târziu și nimeni nu poate să îți furnizeze rochia din materialul acela prețios, iar ia mult dorită pentru rochia tradițională de nuntă nu va putea fi gata în mai puțin de patru săptămâni.
Cu siguranță acest punct este printre lista de rezoluții de fashion în 2018, întrucât momentele plăcute planificate cu drag, merită o ținută pe măsură și o fericire specifică momentului purtării.
9. Să renunțăm la hainele pe care nu le mai purtăm
Este frumos, dar și ușor să dăruiești. Uneori, o simplă sesiune de aranjare a hainelor, cu un grad de realism, se poate finaliza cu un teanc considerabil de haine aproape noi, numai bune de dăruit. Pe internet sunt idei de locuri în care îți poți duce hainele după ce nu mai ai nevoie de ele.
10. Să avem în garderobă măcar o piesă comoară
Aceasta poate fi rochia mamei, la care ținem foarte mult, ia bunicii sau poate o bluză tip ie modernă, de care suntem foarte mândre. Piese comoară este acel item vestimentar pe care îl păstrezi orice ar fi și îl vei prezenta copiilor tăi, drept cel mai de preț obiect din garderobă.
Aceastea au fost câteva rezoluții de fashion în 2018, pe care sperăm să le considerați niște sugestii utile.
Vă așteptăm cu drag cu mai multe idei la Atelier Izabela Mandoiu. Să aveți un an de nota 10+!
Comenteaza