Este un an special, serbăm centenarul, ceea ce înseamnă că de 100 de ani, România stă sub semnul unității, al întregului. În 100 de ani s-au produs schimbări majore în tehnologie, însă un domeniu insistă să păstreze elemente autentice, ca pe vremuri: moda românească.

Izabela Mandoiu este unul dintre designerii care promovează continuu elemente de modă tradițională, integrând în colecția sa piese vestimentare vechi, aducându-și aportul în recondiționarea lor.

Piese din costume tradiționale vechi sunt sursă de inspirație pentru producția actuală, pe care Izabela o realizează cu femeile de la sate, din zona Argeș, acolo unde continuă să coasă ii de la zero.

Colecția CentenarIA, pe care Izabela Mandoiu a prezentat-o în cadrul evenimentului aniversar Festivalul Designerilor din România, include creații din ambele linii ale designer-ului, atât piese moderne, care complimentează orice siluetă, dar și piese de inspirație tradițională.

În atenția colecției este IA de la Bunica, o ie cu specific argeșean, asemeni celor care au făcut-o cunoscută pe Izabela atât în România, dar și peste hotare.

Ia este un simbol patriotic, creat și păstrat de către strămoșii noștri cu pasiune, inspirație și dedicare, și reprezintă un element de brand național, chiar dacă nu în mod oficial, dar care se bucură de recunoaștere și apreciere internațională.

Creațiile cu influențe tradiționale românești sunt dovada că nu ne vom uita nicicând rădăcinile și vom căuta să păstrăm valorile românești, contribuind la cultura națională.

Ținutele Izabela Mandoiu includ țesături complexe, printre care: cusutul manual, țesutul la război, cusutul mărgelelor și al paietelor în diferite semne, creând un mesaj, o poveste unică a piesei vestimentare.

Purtătoarele poveștilor țesute cu valori adaugă un plus creațiilor prin atitudine și spirit atunci când se identifică cu semnificațiile semnelor cusute: inimi, flori, cruciulițe și multe altele, menite să ne amintească valorile importante în viață, printre care iubirea, credința, frumosul, naturalul.

Ținuta centrală a colecției CentenarIA este compusă dintr-o ie și o fotă vechi, poate chiar de 100 de ani. Aceste creații sunt reale comori vestimentare care validează trăincia lucrurilor făcute la sat, cu migală și pasiune. Vă invităm să vă bucurați de colecția Poveștilor Țesute cu Valori!

Organizat la Aristocrat Events, evenimentul a fost prezentat de către Daniela Sala și Mircea Eremia. Colecția CentenarIA poate fi văzută la Showroom Izabela Mandoiu, Strada Vasile Conta 8-10.