*Pop Mon Art – pentru că Iașiul iubește fashion design-ul românesc*

În Iași, toamna se culeg roadele pasiunii pentru fashion. Pop Mon Art și-a deschis porțile pentru iubitorii de modă autentic românească, iar tinerii designeri se numără printre expozanții selectați. Izabela Mandoiu, designer-ul cunoscut pentru specificul tradițional, pe care îl îmbină în creațiile moderne, a acceptat propunerea de a colabora cu Andreea Chirilă, fondator al shop-ului, iar cei interesați de poveștile sale țesute cu valori, le pot găsi acum și în Iași.

Andreea Chirilă, blogger-iță Say Rouge din Iași, cunoscută pentru conceptul pe care îl promovează, smart blogging, a deschis în inima Moldovei un pop up store al designerilor români, care produc creații unicat sau în serie limitată și sunt pro curentul slow fashion.

 „Odată cu start-ul proiectului, am intrat în contact cu zeci de designeri, am avut parte de încântare și exaltare din partea unor oameni care au auzit despre ceea ce urmează să fac în Iași, dar și de câteva reacții intrigante, care însă, nu m-au descurajat. Acest lucru înseamnă că publicul trebuie educat și că Iașul are mare nevoie de concepte frumoase, de evenimente și, în general, de orice fel de activități de calitate”, declară Andreea.

opening Pop Mon Art Iași

Andreea și primarul Iașiului, Mihai Chirică, în vizită la Pop Mon Art

POP MON ART este un concept store autentic, vibrant, foarte conectat la prezent, care promovează moda ca artă serioasă, ce merită admirată, purtată, discutată. Odată cu acest proiect, Andreea dorește să educe publicul cu privire la curentele fashion și sfera design-ului made to measure și să organizeze mai multe evenimente, de care Iașul duce lipsă.

Izabela Mandoiu expune în prezent în București, în atelierul propriu, dar și în Râmnicu Vâlcea, Neamț și Constanța. După interacțiunea cu publicul din Iași în cadrul unui târg de fashion, interesul pentru a expune creațiile sale în această zonă a crescut, iar propunerea Pop Mon Art a fost de bun augur și primită ca atare.

„Sunt de părere că hainele cu motive tradiționale înfrumusețează într-un mod aparte sufletul purtătoarelor, dar și peisajul urban. Brand-ul Izabela Mandoiu este despre fiecare femeie care crede în poveștile țesute cu valori, povești care duc mai departe tradițiile românești și adaptează stilul popular așteptărilor moderniste ale noilor generații. Creăm atât piese cu specific românesc, dar și piese moderne, accesorizate cu motive tradiționale geometrice sau florale. Ne-a bucurat propunerea Pop Mon Art și abia așteptăm să aflăm feedback-ul clienților din Iași” susține designer-ul Izabela Mandoiu.

Începând cu această săptămână, la Pop Mon Art puteți găsi îmbrăcăminte pentru toate stilurile, încălțăminte de calitate, genți cu design atractiv, pălării și eșarfe ca niște opere de artă, bijuterie contemporană și obiecte de home deco de care vă veți îndrăgosti.

Izabela expune în cadrul shop-ului tricouri brodate cu proverbe românești, rochii de toamnă și modele de catrință, accesoriul vestimentar al momentului, recomandat a fi purtat și cu pantalon, pentru un look chic, autentic.

Izabela Mandoiu apreciază conceptul Pop Mon Art, de a educa publicul cu privire la impactul fast fashion și avantajele slow fashion. De altfel, Izabela consideră că sfera fashion din România este în formare:

„Modă se face din cele mai vechi timpuri, dar abia acum cred că se simte acea concurență care te determină să vrei să faci lucruri diferite, dar în trend, accesibile pentru piață dar și calitative, fără un impact negativ din punct de vedere al producției. Provocarea este de a convinge masele că hainele foarte ieftine nu sunt de fiecare dată o soluție pe termen lung, întrucât acestea sunt realizate din materiale de o calitate îndoielnică și te pot aduce în situații neplăcute, de a întâlni destul de multe persoane îmbrăcate la fel, lucru ce nu ridică stima de sine nimănui.”

Shop-ul Pop Mon Art este deschis de luni până duminică, între orele 10:00-20:00, în Iași, pe Bulevardul Ștefan cel Mare, nr. 4 (între Fika/Librăria Junimea și Mamma Mia).

POP MON ART – OPENING WEEK

Vă așteptăm din 25 septembrie, în Iași, pe Bulevardul Ștefan cel Mare, nr. 4.[press HD pentru o calitate mai bună^^]

Posted by Pop Mon Art on 17 Septembrie 2017