Milan Fashion Week a fost cu siguranță un evenimente de referință pentru toți iubitorii de fashion din întreaga lume. Colecțiile marilor designeri vor servi drept inspirație multor creatori de modă, mai puțin celor care vor să aibă drept inspirație propriile rădăcini culturale.

Specialiștii din România susțin că problema noastră este că nu avem o industrie fashion efectiv și un sistem care să sprijine dezvoltarea designerilor români la scară internațională. Într-adevăr, cu siguranță și designerii români și-ar dori o săptămână a modei românești cu același ecou ca Milan Fashion Week sau Paris Fashion Week. Momentan însă, fiecare inițiativă menită să promoveze designerii români este doar un business.

Bloggerii de fashion sunt mai nou acei reporteri prezenți la fața locului atunci când au loc lansări de colecții, iar designerii români îi sprijină pentru a duce o fărâmă din creațiile românești în mijlocul evenimentelor de top. Cristina Cândea, blogger la Diary Of a Modern Fashionista a purtat o pereche de pantaloni Izabela Mandoiu, prin intermediul We Love Couture, despre care afirmă: Chiar m-am simțit minunat în pantalonii Izabela Mandoiu, mi-au completat perfect look-ul cu un touch fin și elegant.

 Ne-am dorit să aflăm impresiile ei despre Milan Fashion Week, pe care le aveți mai jos:

  1. Care au fost punctele tari ale festivalului de modă?

Capitală a modei prin excelență,  Milano m-a impresionat prin locațiile aparte, încărcate de istorie și semnificații. Evenimentele din cadrul Săptămânii Modei au avut loc în locații inedite, muzee și spații ample, amenajate special pentru show-uri. Aceste detalii m-au impresionat în mod deosebit prin originalitate și bun gust. Un alt punct forte al acestui festival îl reprezintă organizarea excelentă și amabilitatea persoanelor din staff, gata oricând să ofere detalii și îndrumări.

  1. Cum sunt priviți bloggeri de fashion la astfel de evenimente?

Bloggerii de fashion sunt foarte bine văzuți la fashion week. Sunt apreciați pentru creativitatea ținutelor purtate și reprezintă o autoritate în materie de styling.

Puteți citi detalii mai multe pe blogul ei.

Curiozitatea echipei Izabela Mandoiu s-a îndreptat și asupra creatoarei brandului, de la care am vrut să aflăm colecțiile ei preferate de la Milan Fashion Week, întrucât am observat-o des cu ochii în Vogue.com.

Îmi place foarte mult magia care se creează în jurul acestor evenimente haute couture. Milan Fashion Week este un evenimente de referință și, dacă tot nu putem fi acolo, e util să fim atenți la ce ne oferă media, în timp real. Îmi fac timp de documentare și cred că îmi bine definesc apetența pentru frumos, pentru stil atunci când văd creațiile designerilor celebri. Izabela Mandoiu

Colecțiile care i-au transmis acel magnetism au fost:

1. Philosophy di Lorenzo Serafini

2. Alberta Ferretti

 

3.Etro