În trecut, o piesă vestimentară asociată bărbaților, un simbol al puterii masculine, pantalonul este în prezent o piesă vestimentară necesară și extrem de apreciată și de către femei.

Moda modernă abordează hibridizarea tipologiilor vestimentare, tocmai pentru că evoluția înseamnă depășirea unor prejudecăți.

Pantalonii au fost nu doar un însemn al puterii masculine, darşi al separaţieidintregenuri. O femeie care purtapantaloni era acuzată de încălcareacoduluivestimentar.

Christine Bard în Istoriapolitică a pantalonilor”.

Pantaloni catifea Izabela Mandoiupantaloni turquoise cu catrinta Izabela Mandoiu

În shop-ul său, Izabela Mandoiu aduce în atenție pantalonul, croit pe mai multe tipologii:

-Pantalonul țigaretă

-Pantalonul evazat

-Fusta – pantalon

-Pantalonul cu catrință

pantalon stofa cu catrinta Izabela Mandoiu Pantaloni catifea din matase Izabela Mandoiu

Izabela Mandoiu susține creativitatea fără granițe și abordarea liniilor de croi specifice ținutelor masculine:

Trăim în epoca în care androginul își arată influențele inclusiv în sfera vestimentară. Și bărbații poartă culori calde, la fel cum nu mai este intrigant ca femeile să poarte pantaloni sau boyfriend jeans.

Noi încurajăm femeia să se îmbrace cu ceea ce îi place și o complimentează, dar să confere strălucire ținutei, prin atitudine.– Izabela Mandoiu

pantalon denim Izabela MandoiuPantalon stofa cu broderie laterala Izabela Mandoiu

„Coco ChanelMarlene DietrichKatharine Hepburn sunt femei icon, care au dat o nouă perspectivă pantalonilor, cunoscuți ca obiect vestimentar masculin. Este rolul nostru să conferim acestui item vestimentar o notă chic, specifică femeilor contemporane.” – Izabela Mandoiu

Fusta Pantalon Izabela Mandoiupantaloni culottes Izabela Mandoiu

Dacă vă place un anume model și nu este listat în shop, vă rugăm să ne contactați pe adresa: atelier@izabelamandoiu.com sau direct în chat-ul din shop. Mulțumim!

Fotografii realizate în studioul WeLoveCouture.