Comerțul este în continuă dezvoltare, atât cu privire la fashion, dar și în materie de bunuri de larg consum. Nu tot ce strălucește este aur, deși strategiile de market tind să ne spună acest lucru. Iar atunci când piața devine saturată de anumite produse, intens promovate de altfel, alegerea devine din ce în ce mai dificilă.

Acela este momentul în care conștientul intervine cu lecția: less is more. Altfel spus, în alegerea pentru un produs anume se activează încrederea bazată pe proximitate. Și astfel, românul decide că vrea un produs românesc care să răspundă cererii lui. Cum ar spune bunica: De ce să ajungă banii noștri în buzunarul străinului?

Odată ce știi direcția de shopping, rămâne să cauți și să cauți și iar să cauți fie în magazine fizice, mall-uri, sau pe online, acele produse fabricate în România. Cum de ce? Pentru că vrei să susții producția românească și pentru că ai mai mare încredere în ceea ce se produce în țara ta decât în ce primești din alte țări, în mare parte din China.

Tot un român s-a gândit să îți vină în ajutor odată ce adopți această gândire. Adrian Ambrose a pus astfel bazele unei platforme online, fabricatinro, pe care o descrie drept: o comunitate cu oameni din toate colțurile țării, uniți de aceleași valori: cunoaștere, solidaritate și dezvoltare.

Obiectivul lor este de a  contribui la dezvoltarea României ca spațiu cu oameni, povești, istorii, tradiții și locuri care demonstrează și susțin identitatea națională.

Puteți găsi pe site producători din zona voastră, sau o zonă anume a țării, recunoscută pentru anumite domenii. De asemenea, vă puteți informa din rubrica de știri, pentru a afla noutăți despre producătorii români și produsele sau serviciile lor. Există recomandări utile celor interesați de turismul românesc, dar și o rubrică unde puteți găsi doar recomandări de produse bio.

Fabricat în România este mai mult decât o simplă conferință, este un spațiu de business ce pune față în față producătorii români. Reprezentanții celor mai importante brand-uri tradiționale se întâlnescu cu reprezentanți ai instituțiilor publice, cu scopul de a găsi cele mai bune soluții de dezvoltare atât pe piața românească cât și peste hotare.

fabricat-in-ro

Îi felicităm pe cei de la fabricainro pentru inițiativă! Într-o lume a produselor mass market realizate la prețuri mici în condiții severe în alte țări, producătorii români au mare nevoie de inițiative care să sprijine producția românească.

Și pentru că au încredere în ceea ce fac designerii români, fabricatinro a scris despre campania Motive de Fericire. Nu uitați să completați chestionarul, pentru a ne ajuta să facem un top 10 al motivelor de fericire românești.

https://www.surveymonkey.com/r/MotiveDeFericire