Shopping la Iași – aceasta a fost moto-ul care a definit ziua de 10 iunie în Palas Mall – Atrium. Experiența Half is Free din inima Moldovei ne-a dat ocazia să cunoaștem o parte a consumatorilor de creații vestimentare din Iași. Pe scurt: moldovencele sunt frumoase și iubesc culorile tari de vară!

Half is Free by Andreea Esca este o experiență unică de shopping în România. Designeri români și alți diverși întreprinzători expun spre vânzare produse cu reducere de 50%. Doar o zi, târgul așteaptă vizitatori pentru a avea o frumoasă și complexă experiență de shoppping, încercând să ajungă în marile orașe ale tării.

De ce vinde un designer român la 50% reducere? 

Un designer român nu obișnuiește să țină stocuri, lucrează mai mult pe comandă. Însă, datorită colaboratorilor care vând în magazine fizice, a produselor returnate – o rată extrem de mică în comparație cu Europa- mai rămân în stoc produse din colecțiile sezonului încheiat.

Este profitabil să vinzi creații realizate în serii limitate la jumătate de preț?

Lucrul în serie, produsele mass market se vând sub un alt concept.

Creațiile unicat sau realizate în colecție limitată includ în prețul lor elemente care aduc plus valoare:

  • materiale de calitate;
  • accesorii rezistente, alese cu grijă:
  • modele diferite față de ce există în mass market;
  • unicitate prin ajustarea pe mărimile clientei.

Mai mult decât a obține profit, este vorba de a elibera stocul disponibil și de a testa piața din orașele țării. Interacțiunea cu clienții, reacțiile lor sunt informații vitale business-ului. Iar acest episod de shopping la Iași ne ajută în stabilirea unor noi strategii.

Cum sunt consumatoarele din Iași?

A fost prima experiență de selling – shopping la Iași, iar cei care ne-au vizitat au cuprins clienții mall-ului, useri din online care au răspuns promovărilor, dar și persoane din comunitatea Izabela Mandoiu. I-am identificat rapid pe cei care nu știau exact ce presupune conceptul Half is Free și le-am explicat fiecăruia în parte.

Este necesar ca persoanele să diferențieze aceste inițiative de vânzare de cele hand made. Realizarea creațiilor de designer presupune utilaje profesionale, mână de lucru profi, tehnici moderne și permanente investiții în utilitare, de la un shop online user friendly, până la huse personalizate.

Creațiile realizate cu colaboratoarele de la sate, din Argeș sunt lucrate manual și cer mult timp pentru realizare. Este esențial să spunem povestea acestor creații și faptul că prin achiziția unui obiect vestimentar cu țesături manuale sunt susținute 5 femei, care aduc bani în casele lor prin ceea ce știu să facă mai bine.

Suntem la Half is Free cu Izabela Mandoiu

Posted by A List Magazine on 10 Iunie 2017

Interviu realizat de A List Magazine

Ce ne-a plăcut la Iași

Totul ne-a plăcut în Iași, de la arhitectura orașului la oamenii curioși, faptul că este un oraș curat și mai ales accentul, pe care abia așteptam să îl auzim. Important de menționat: MOLDOVENCELE sunt foarte frumoase, le dorim să aibă încredere în ele, să își evidențieze atuurile și atitudinea prin creații cu un plus de valoare.

Be Every Day On The Catwalk!

Vezi aici impresiile AListMagazine despre Half is Free la Iași.