Cultura românească poate fi considerată bogăția neamului, pe care avem datoria să o cunoaștem, dar și să o dezvoltăm, valorificând cele mai de preț rădăcini tradiționaliste. Pentru că apreciază arta tradiționalistă și înțelepciunea străbunilor, Izabela Măndoiu introduce în moda urbană tricourile brodate cu proverbe românești.

Etnocultura este un trend care integrează elemente din cultura populară tradiționalistă în diverse sfere de producție precum: modă, design, deco, utilitare, cu scopul de a atrage atenția cumpărătorului și de a-i oferi un motiv în plus la decizia de achiziție.  Fiecare act prin care sunt evidențiate și perpetuate valorile și tradițiile neamului constituie o inițiativă culturală.

Primul pas al Izabelei Măndoiu de a readuce proverbele românești în atenția pasionaților de fashion a început în anul 2015. Aceasta a lansat o ediție de tricouri cu proverbe românești cu un design simplist, menit să pună accentul pe mesaj.

Trendul și dorința de a oferi un nou design au făcut ca noile tricouri cu proverbe să fie acum brodate computerizat, pentru un mai mare impact. Aveți mai jos câteva proverbe românești dintre care vi-l puteți alege pe cel dorit, pentru a comanda propriul tricou brodat Izabela Mandoiu.

Locația fotografei nu este aleasă întâmplător. Spațiul urban de la Fântănă se bucură de o campanie inițiată de 7up și realizată de artiști, printre care o menționăm pe Simona Taudor, de profesie urban knitter. Ea a croșetat elementele decorative ale zonei, de la fântănă, la bănci și copaci.

Credit foto: Gabriel Vlaicu – fotograf pentru Campania 7up

Fântâna de la Universitate este un punct urban important. Datorită poziționării, fântâna a fost martora multor inițiative civice, fapt pentru care este considerată un simbol al liberății. Deși în 2012 s-a propus un proiect pentru modernizarea acesteia, cetățenii s-au opus și astfel, spațiul a rămas autentic.

După cum a menționat  iqads, între 8 și 25 aprilie, zona a fost îmbrăcată colorat, completând farmecul zonei cu fascinația artei croșetatului. Nouă ne-a placut zona în straie de primăvară, sperăm la noi proiecte de genul. 

*Tricourile cu proverbe pot fi realizate pe alb, negru, bordo sau ocru. 

Toamna vine cu vești: Izabela Mandoiu pune la vânzare și rochia tricou cu proverb brodat.

NOUTATE!

Realizăm și tricouri cu proverbe pentru bărbați. Grafica acestora este diferită, așa cum se poate observa în fotografie.

Tricou bărbatesc cu proverb românesc - Izabela Mandoiu

La acest moment, proverbele disponibile pentru brodat sunt:

  • Sotia vesela este bucuria sotului.
  • Sotia buna face sotul bun.
  • Cînd inimile sînt sincere, nu trebuie multe cuvinte.
  • EN: When hearts are true, few words will do.
  • Moda trece, hainele rămân.
  • Femeia bună face cât o coroană.
  • Haine nu face pe om dar îl îmbracă.
  • Adesea, în societate, surâsul este o datorie.
  • Inima să ți-o deschizi numai la cel ce știi că te iubește.

**La comanda de tricouri cu proverbe românești, nu uitați să specificați proverbul dorit. Putem, de asemenea, să realizăm tricou cu proverbul dorit de dumneavoastră, atât timp cât respectă normele interne. 

Proverbele brodate pe tricourile din bumbac sunt autentice, extrase din cartea „Proverbele lumii despre calități și defecteˮ – Editura Albatros, 1978.

Tricou cu proverb: 180 ron

Fustă pliseuri: 380 ron

Fotograf: Romina Banu 
Model: Larisa Lupoaea

Design proverb: Cristina Cărămidă

Zonă foto Street Style: Universitate