Ziua de Sânziene ne găsește în acest an mai vulnerabili, mai temători, dar în același timp mai dornici de a trăi fiecare clipă cu intensitatea cuvenită. Pe 24 Iunie sărbătorim Ziua Internațională a Iei, pentru al șaptelea an consecutiv și, în ciuda distanțării sociale, ne-am gândit să nu lăsăm această zi deosebită fără să marcăm momentul corespunzător. Da, pe 24 Iunie demarăm un concurs împreună cu București MALL, pe pagina de instagram a colaboratorilor noștri.

24 iunie, o împletire între Artă, Cultură și Tradiții

2020 este un an în care reconsiderăm tot ce contează cu adevărat, ne amintim care ne sunt valorile și ceea ce ne definește și ne face fericiți. Dacă până mai ieri, erau mai atrăgătoare tărâmurile străine pentru petrecerea vacanțelor, acum redescoperim plaiul național și valorificăm mai mult România, cu toate frumusețile pe care ni le oferă.

Artiștii au modul lor de a sărbători cultura, de aceea, o echipă formată condusă de balerina Alice Minoiu, împreună cu designerul Izabela Măndoiu, au realizat o ședință foto deosebită.  Tematica principală, Arta pe Scena Nouă este un proiect Ars Gratis Regalia, care are obiectivul de a prezenta ritualul ielelor printr-un dans artistic, realizat cu grația deosebită a balerinelor.

Scena a fost aleasă într-un cadru natural, în comuna Secăria, pentru ca povestea redată să fie autentică. Balerinele Alice Minoiu, Raluca Jercea și Rebecca Rudolf au îmbrăcat ii românești, cusute de femeile de la sat, care cunosc și practică încă arta cusutului de mână și a țesutului în gherghef sau la război.

Dansul Ielelor în ii tradiționale românești

În caz că vă întrebați ce au în comun sânzienele cu balerinele, răspunsul constă în priceperea de a face un lucru fără cusur. Așa cum ielele nu dădeau greș în a prinde oamenii în mrejele lor, așa și balerinele, au puterea de a fermeca privitorul prin grația lor și dansul lor coregrafic.

Nu știm sigur dacă ielele purtau sau nu veșminte, dar credem că imaginea lor în ținute diafane completează mai bine imaginarul poveștii. Iar în fotografiile prezentate, sunt evidențiate atât feminitatea, mișcările mlădioase ale Sânzienelor, dar mai ales frumusețea iilor românești, care completează esteticul ținutului din comuna Secăria. Tradițiile s-au născut la sat și este rolul celor care respectă și apreciază cultura românească, să o transpună în arii conexe, care să sensibilizeze și să emoționeze un public cât mai larg.

București Mall, în colaborare cu Izabela Măndoiu, vă invită la CONCURS

București Mall acordă o importanță deosebită tradițiilor și sprijină designerii români, promovându-le munca, mai ales atunci când aceasta duce mai departe rădăcinile tradițiilor naționale. Obiect vestimentar dedicat doar femeii, ia are o valoare culturală inestimabilă, fiind un simbol al identității româncelor și un liant al româncelor, indiferent de locul în care se află.

Izabela Măndoiu este unul dintre designerii cu care București Mall a legat o prietenie prin prisma colaborării în cadrul Alist Designers Boutique și, împreună, pentru al treila an consecutiv, anunță o provocare, de data aceasta în online.

De Ziua Internațională a Iei, dăm START unui CONCURS pe pagina de Instagram București Mall, concurs adresat tuturor doamnelor și domnișoarelor care urmăresc activitatea din online a București Mall și sunt impresionate nu doar de jocul ielelor, dar mai ales de iile românești semnate de Izabela Măndoiu . Așa că urmăriți pagina de instagram pentru a fi printre primii participanți. ! Concursul este planificat a fi anunțat în cursul zilei de 24 iunie.

Premium este o o ie autentică, cusută manual. Sărbătoare însemnată să aveți și mult noroc la concurs!

Fotografiile prezentate fac parte din Proiectul Arta pe Scena Nouă, o inițiativă Ars Gratia Regalia (@arsgratiaregalia), powerd by Kaufland România (@kauflandromania)
Concept artistic: Alice Minoiu (@minoiu.alice.wonderland)
Regie: Transylvania Pictures (@transylvaniapictures)
Distribuție: Raluca Jercea (@rallucaalexandra), Rebecca Rudolf (@re.by6103), Alice Minoiu (@minoiu.alice.wonderland), Mircea lazăr (@mircealazar). Cu participarea extraordinară a sopranei Irina Baianț (@irinabaiant).
Organizat de Asociația Literati (@diana.nasulea)
Comunicat de PiArt Vision (@oana.ivan)
____
Creație vestimentară: Izabela Măndoiu (@izabelamandoiu)
Make-up: Ralu Niculăiță (@raluniculaita)
Hair: Dare Beauty Center (@darebeautycenter)
Accesorii: Atelier Sauvage (@florariaateliersauvage)
Foto: Diana Năsulea (@diananasulea)
Sponsor principal: Garanti Bank
Parteneri: Casa de balet (@casadebalet)