Ziua Națională a fost un prilej oportun pentru ca Izabela Mandoiu și Blouse Roumaine Shop să sărbătorească nu doar ziua românilor de pretutindeni, dar mai ales IA, cel mai reprezentativ brand de țară.

„Povestea iei contemporane” este redată printr-o expoziție de fotografie, susținută de exponate autentic românești, prezentate în lobby la Phoenicia Grand Hotel, disponibile spre vizionare și vânzare, până pe 22 decembrie. 

Izabela Mandoiu și Antoaneta Mareș – fondator Blouse Roumaine Shop semnează creațiile expuse și își propun ca, împreună, să îmbrace RomânIA cu valori, tradiții, frumos!

Izabela Mandoiu - Antoaneta Mareș - Promovez Romania

Izabela Mandoiu – Antoaneta Mareș – Dan Posea Promovez Romania

„Iile au o valoare inestimabilă, de aceea ne arătăm recunoștința pentru comoara națională lăsată de străbunii noștri și, pentru că ne simțim responsabili să ducem tradiția mai departe, vrem să arătăm prin expoziția de fotografie, că noi, cu ajutorul colaboratoarelor de la sate, coasem iile de la zero, și chiar le adaptăm cerințelor coloristice ale clientei”, afirmă Izabela Mandoiu.

Expoziția de ilustrații, semnată de către Gabriel Ghizdavu, relevă drumul iei argeșene de la sat pe podium. Creații expuse sunt fac dovada faptului că ia veche poate fi stilizată pentru un look urban autentic, iar iile noi sunt, în continuare, cusute de mână, cu pasiune, trudă și migală.

Iile românești prezentate sunt lucrate manual, modele unicat, realizate cu precădere de către femei cu experiență și femei mai tinere de la sate. La sugestiile designerului, aceștia adaptează stilul consacrat al diferitelor zone din țară, la așteptările și trend-urile actuale.

Modelele florale ale bluzelor tradiționale din Atelierul designer-ului sunt specifice zonei Argeș. Realizarea lor durează aproximativ o lună de zile. Sintagma declarativă Izabela Mandoiu creionează clasa de valori a reprezentantelor sexului frumos care îi poartă creaţiile: Povești țesute cu valori.

Procedura de lucru îmbină stilul tradițional și stilul modern cu accent pe motivele tradiționale care conferă fericire purtătoarelor. Linia cu influențe tradiționaliste presupune trei modalități de lucru:

  • II țesute de la zero, cu femei colaboratoare din țară;
  • Creații cu broderii computerizate, printre care și tricouri din bumbac cu proverbe românești brodate;
  • Haine cu design minimalist, cu aplicații tradiționale, obținute din materiale textile vechi, achiziționate de la sătenii din zona Argeș și nu numai.

Povestea integrală a iei contemporane, cu specific argeșean, o puteți citi aici.

Izabela Măndoiu creează haine cu inspirație tradițională încă din 2009 și a pus bazele brand-ului cu același nume în 2014, valorificând ia de eveniment. După ce a realizat un studiu în care a corelat motivele de fericire ale româncelor cu motivele tradiționale, Izabela a făcut un legământ de dăinuire IEI, prin care promite că această piesă vestimentară va fi mereu prezentă în colecțiile sale.

Organizatori: Izabela Mandoiu, Blouse Roumaine Shop, Phoenicia Grand Hotel, Crama Budureasca

Parteneri media: AlistMagazine, Wall-street.ro, Kudika, Garbo, Iia călătoare, Tărăncuța Urbană, Promovez Romania, DeȘtiut.com