8 zile de Crăciun, melodia interepretată de Destiny’s Child ne duce cu gândul la faptul că ne-am dori ca sărbătorile să aibă mai multe zile, pentru a trăi pe repeat emoția specifică, magia Crăciunului și surpriza descoperirii cadourilor.

Credem cu tărie că sfânta sărbătoare nu trebuie redusă strict la cadouri și Moș Crăciun, pentru că a dărui însumează un cumul de emoții frumoase. Un dar se vrea a fi materializarea gândurilor pozitive pe care le transmitem celui drag, un mesaj de recunoștință și apreciere.

Am făcut o listă scurtă cu 10 propuneri de cadouri pe care vi le puteți face vouă sau celor apropiați:

1.O catrință

Catrinţa este realizată dintr-o singură bucată de ţesătură dreptunghiulară., cu care  femeile îşi acoperă corpul de la talie în jos. Se poate purta peste pantalon , poziționată pe o parte, sau la fustă ori rochie.

2. O năframă cu „fulgi de nea”

Ne place să numim macrameul lucrat în forme circulare „fulgi de nea”, pe care i-am aplicat pe o năframă de pus pe cap. Aceasta poate fi purtată și ca eșarfă, pentru a completa o ținută.

naframa cu fulgi de nea Izabela Mandoiu

Năframă cu fulgi de nea

3. Centura brodată manual

Centura este brodată cu mărgele cusute manual de către colaboratoarele noastre de la sat. Se poate purta în talie, la orice piesă vestimentară simplu, uni. Îi va conferi o notă prețioasă și va transforma ținuta în una notabilă.

 

 

centura cusuta manual cu margele

Centură cu mărgele

4. Ie de sărbătoare

Ia monocromă este cusută manual de către femei din Argeș, cu trudă și migală. Auriul îi conferă o înfățișare princiară, pe care bluza românească o merită din plin.

Ie de sarbatoare Izabela Mandoiu

Ie de sarbatoare

5. Little black dress

Rochia neagră este aproape un clișeu, nu și dacă este brodată cu model care imită catrința românească. Broderia aurie este computerizată și diferențiază rochia într-un mod plăcut.

rochie catifea - Izabela Mandoiu

Rochie catifea cu broderie

Alte propuneri pot fi văzute în shop sau direct la atelier, Str. Theodor Speranția 100, S27, ap 64.

Sărbători cu armonie!